Dreigementen na Marokkaanse homoboot

— Sorry, no English translation available now! —

Geplaatst door Frank Verhoef op 4 augustus, 2014 – 15:15

Marokkaanse PvdA-Kamerleden worden bedreigd om hun steun voor de Marokkaanse homoboot tijdens de Gay Pride afgelopen weekeinde.

Sommige mensen zijn zo gek in hun hoofd dat ze het nodig vinden om anderen te bedreigen om hun mening. De Marokkaanse welzijnswerker Mouna Jabrane is zo iemand. Ze is actief als welzijnswerker in Amsterdam, waar ze zich bezighoudt met de “emancipatie van Marokkaanse vrouwen”.

Dat laatste is hard nodig, blijkt wel. Want intussen plempte mevrouw Facebook vol met dreigementen aan het adres van twee PvdA-politici, omdat ze het in hun hoofd haalden steun te verlenen aan de Marokkaanse homoboot tijdens de Gay Pride.

Ja, echt. Zelf iets met emancipatie doen en dan andere mensen die emancipatie belangrijk vinden de huid vol schelden en bedreigen. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch heeft aangifte gedaan tegen Jabrane wegens belediging en het aanzetten tot haat. De Kamerleden van de PvdA zijn in haar ogen “parlementariërs van het afval”.

Kijk, je hoeft geen fan te zijn van de Gay Pride – dat zijn er wel meer niet – maar om dan maar homo’s, Marokkanen en PvdA-politici te bedreigen gaat een stap te ver. Dat ziet iedereen. Marcouch tegen persbureau Novum: “Dit is wat homo’s in bepaalde buurten continu meemaken. Door aangifte te doen wil ik een grens trekken, dit is belediging en aanzetten tot haat.”

Jabrane nam aanstoot aan de kleding waarin de Marokkaanse homo’s en lesbiennes op de boot waren gekleed. Die droegen traditionele Marokkaanse kledij met daarop de Marokkaanse vlag en zouden de profeet hebben toegezongen. “Dat mag niet, laat de profeet en de vlag met rust,” zegt Jabrane, die bij haar woorden blijft, maar daaraan toevoegt dat ze niets tegen homo’s heeft. “Het gaat mij om de manier waarop dit is gegaan.”

PvdA-Kamerlid Arib overweegt aangifte, omdat zij naar de hel moet, verzen uit de koran op haar dak kreeg en ook nog eens als een “stuk vuil” werd behandeld in de Facebook-discussie van Jabrane en anderen. “Als je actief bent binnen de Marokkaanse gemeenschap zoals deze mevrouw, dan heb je een voorbeeldfunctie. We moeten een grens trekken.” Waarvan akte.